لوگو سایت

فلسفه رواقیون و رواقی گری + معرفی بهترین کتاب های رواقیون

علیرغم همه‌ی پیشرفت‌ها، انسانِ امروزی بیشتر از هر زمان دیگه‌ای احساس تنهایی، ناراحتی و نارضایتی می‌کنه. امروز نرخ خودکشی بیشتر از هرزمان دیگه‌ای هست، آمار افسردگی در صعودی‌ترین حالتِ ممکنش قرار داره و عده‌ی زیادی در پیداکردن معنا و هدف زندگی خودشون ناتوان هستن. درچنین شرایطی، رواقیون ازطریق فلسفه‌ی رواقی‌گری، فلسفه‌ای رو طراحی کردن که انگار دقیقا برای همین امروز طراحی و ساخته شده. 

فلسفه رواقیون به آدما کمک می‌کنه تا به انسان بهتری تبدیل بشن، والدین بهتری باشن و در کار هم عملکرد حرفه‌ای‌تری داشته باشن.

درطول تاریخ، پادشاهان و رهبران زیادی از فلسفه‌ی رواقی‌گری الهام گرفتن. رواقیون میراثی رو از خودشون به‌جا گذاشتن که از شاه و رئیس‌جمهور و هنرمند و نویسنده و کارآفرین گرفته تا کارمند و کارگر و دانشجو بتونن ازش استفاده کنن.

مارکوس اورلیوس، فردریک کبیر، جرج واشنگتن، توماس جفرسون و تئودور روزولت تنها تعداد معدودی از افراد نام‌آشنایی هستن که تحت‌تاثیر فلسفه رواقیون قرار گرفتن.

با‌این‌حال احتمالا درباره‌ی این فلسفه سوالات بیشتری داری که تا اینجا اومدی. در ادامه با تشریح مفهوم فلسفه رواقیون و معرفی بهترین کتاب های رواقیون می‌تونه به درک درستی از این فلسفه کاربردی برسی.

رواقی‌گری و فلسفه رواقیون چیست؟

لُب کلام رواقیون تاکید بر انتخاب‌های ما آدما هست. درواقع قوه‌ی اختیار و انتخاب تنها ابزاری هست که ما رو از سایر موجودات جدا می‌کنه و ازنظر رواقیون، بقیه‌ی چیزها ارزش چندانی نداره.

اپیکتتوس، استاد رواقی‌گری جمله‌ی جالبی داره:

«انسان شکست‌ناپذیر چه کسی است؟ کسی که هیچ‌چیزی خارج از دایره‌ی انتخابش او را برآشفته نکند.»

اصل اساسی این مکتب هم دقیقا همینه. رواقیون می‌گفتن که هرچقدر تاثیرپذیری آدم از اتفاقات و حوادث بیرونی خودش کمتر باشه، زندگی بهتر و سعادتمندتری رو هم تجربه می‌کنه.

درواقع هدف اصلی مکتب رواقی‌گری اینه که آدما این توانایی رو داشته باشن که موقع روبه‌روشدن با اضطراب‌ها، دردهای طاقت‌فرسای زندگی و به بیان دیگه، اتفاقاتی که از حیطه‌ی اختیار خارج هستن، شجاعت به‌خرج بدن و آرامش خودشون رو حفظ کنن و مشکلات رو به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان بپذیرن.

در فلسفه‌ی رواقی‌گری، شکرگذاربودن هم اهمیت خیلی زیادی داره. رواقیون باور داشتن که تنها درصورت شکرگذاربودن، آرامش ذهنی برای فرد ممکن میشه.

تفکر رواقی می‌تونه تو رو توی مسیرِ درست نگه داره. فلسفه‌ی رواقی بهت یاد میده که توی زندگی میانه‌رو باشی؛ یعنی اینکه نه زندگی مرتاضانه داشته باشی و نه به‌دنبال لذت‌گرایی و سرخوشی بیش‌ازحد بری. رواقیون توی همه‌ی کارها میانه‌رو هستن و زندگی متعادلی دارن.

یه فرد رواقی از غذا و همنشین خوب حسابی لذت‌ می‌بره؛ ولی همیشه به این لذت‌ها وابسته نیست. توی دنیای مدرن و مادی امروزی، رواقی‌ها معتقدن که نباید به این کالاهای مصرفی که شادی کوتاه‌مدتی رو برات ایجاد می‌کنن، دل ببندی؛ بلکه باید خوشبختی و شادی رو در درون خودت پیدا کنی.

نتیجه گیری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.
پیمایش به بالا